Een week geleden kondigde bloemen- en plantenwinkel Flower Power aan te gaan stoppen met de winkel op het Marktplein in Wormerveer. Maandagavond – 8 januari – kondigt ook Atelier Lepelaar (voorheen Floribundus) aan te stoppen met de winkel aan de Zaanweg in Wormerveer.

In maart 2019 opende Maura Rothuizen haar nieuwe winkel Floribundus met bloemen, planten en decoratie aan de Zaanweg 121. In juni 2023 stopte Maura al met de verkoop van verse bloemen en werd de winkel getransformeerd naar Atelier Lepelaar. De winkel richtte zich op kunstbloemen en interieur accessoires.

Maura laat op haar facebookpagina weten dat de verkoop online een succes is en dat daar alle energie ingestoken gaat worden. Helaas stopt na een kleine 4 jaar de fysieke winkel per direct, maar gaat Atelier Lepelaar online door.

Naast de winkel aan de Zaanweg stopt ook Flower Power aan het Marktplein 5 in Wormerveer. In februari 2020 openden Kees en zijn zoon Danny Hofman de bloemen- en plantenwinkel. Het afgelopen jaar werd er gezocht naar een nieuwe eigenaar, maar helaas werd er niemand gevonden. Met gemengde gevoelens werd het besluit genomen om de winkel te sluiten. De winkel is op 20 januari voor het laatst open. Tot die tijd is er uitverkoop en kunnen cadeaubonnen nog worden ingeleverd.

Het pand wordt door Kuijs Reinder Kakes (KRK Makelaars) te huur aangeboden voor € 33.600 (excl. btw) per jaar.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Facebookpagina’s Atelier Lepelaar en Flower Power, Foto’s: Michel Schermer