Zaterdagavond – 30 december – omstreeks 22.30 uur is een Audi RS3 achterstevoren in een greppel beland aan de Noorderveenweg in Assendelft.

Een aantal jongens was vermoedelijk met de Audi RS3 met ongeveer 400 PK aan het ‘spelen’ op de Noorderveenweg. Dit vermogen bleek iets te veel voor de jonge bestuurder. Hij ramde bijna een lantaarnpaal, raakte hierbij een slip en draaide om zijn as. Uiteindelijk kwam de auto achterstevoren tot stilstand in de greppel. De auto stond vrij diep in de greppel vast en kon er niet meer zelfstandig uitkomen.

De politie en een ambulance kwamen naar Assendelft. De inzittenden wilden niet verklaren wie er had gereden en waar de autosleutel was. De jongens kwamen met de schrik vrij en hoefden niet nagekeken te worden in de ambulance.

Omdat ze niet wilden vertellen wie er had gereden, besloot de politie te vertrekken. De jongens moesten zelf maar regelen dat de auto weer op de weg kwam. Voor auto’s met een Nederlands kenteken kun je het alarmnummer van de groene kaart bellen. Deze sturen dan een berger. Omdat het hier om een auto met een Duits kenteken betreft, werkt dat net weer even anders. Er moet dan rechtstreeks een berger worden gebeld en er moet direct worden betaald.

Bijdrage door Michel Schermer