Zaterdagavond – 16 maart – omstreeks 23.35 uur kregen de hulpdiensten een melding binnen van een ‘ongeval letsel’ aan de Vermiljoenweg in Zaandam.

Het ongeval gebeurde op de parkeerplaats achter de Albert Heijn XL aan de Vrieschgroenstraat. Een groep jongeren was op de parkeerplaats met auto’s en een scooter. Eén van de bestuurders kreeg het voor elkaar om hier met zijn auto hard tegen een lantaarnpaal aan te rijden. De bestuurder is waarschijnlijk hard op het stuur geklapt, maar een ambulance hoefde niet langs te komen.

De lantaarnpaal gaf geen krimp en liep op een klein krasje na geen schade op. De auto daarentegen heeft flinke voorschade opgelopen. Gezien het bouwjaar is deze total loss. De politie heeft een lint op de auto gedaan, om te voorkomen dat de politie de hele nacht gebeld wordt dat er een auto met schade staat. De auto heeft een WOK-melding (Wachten op keuren) gekregen. Het houdt in dat de auto niet aan de wettelijk eisen voldoet en na eventueel herstel herkeurd moet worden.

Onder een slideshow met vier foto’s (klik op pijltjes of swipen)

Bijdrage door Michel Schermer