Zaterdagavond – 11 november – rond 23.20 uur is een Audi dwars door een stalen hek bij Vanilia aan de Zaandijkerweg in Wormerveer gereden. De bestuurder van de auto was in geen velden of wegen meer te bekennen.

Een automobilist die vanaf de Pr. Irene-Brigadeweg aan kwam rijden zag een man bij de auto staan. De man vroeg een lift en begon te schelden toen hij dat niet kreeg. De politie kwam ter plaatse en is direct gaan zoeken naar de bestuurder van de Audi. Tijdens het wachten op de berger kwam er een auto met twee dames.

Eén dame verklaarde samen met haar zoon in de auto gezeten te hebben. Zij verklaarde dat zij zou hebben gereden en dat ze in de auto ruzie kreeg met haar zoon. Nadat de auto dwars door het hek gegaan was zou ze zo in de stress zijn geweest dat ze de plaats van het ongeval heeft verlaten. Op de vraag van de politie of zij de autosleutels kan overhandigen voor de berger blijkt dat ze niet in het bezit is van deze sleutels.

De verklaring van de moeder lijkt niet overeen te komen met wat de getuigen heeft verklaard. Er zal een onderzoek worden ingesteld waarbij er camerabeelden in de omgeving zullen worden opgevraagd.

De schade aan zowel de auto als het hek is aanzienlijk. De auto heeft bij het rammen van het hek één van de stalen palen en twee hekdelen omver gereden. De paal is afgebroken en de auto is bovenop het nog uitstekende deel van de paal terecht gekomen. De berger van bergingsbedrijf Van der Eng moest de auto daarom vierkant optillen met een evenaar. De auto is meegenomen door de berger en zal naar alle waarschijnlijkheid total loss zijn.

Bijdrage door Michel Schermer