Auto rolt te water aan het Hanenpad, Zaandam

Vanmorgen schreven we over een opknapbeurt van de bouwkeet van sluiswachter Wiel bij de Hanenpadsluis. Vanmiddag waren onze verslaggevers opnieuw bij de sluis. Een auto die geparkeerd stond op het Hanenpad was gaan rollen en in het water terecht gekomen.

De eigenaar van de auto had de handrem niet goed aangetrokken, waardoor de geparkeerde auto vooruit kon rollen. De auto belandde in de sloot en er moest een bergingsbedrijf aan te pas komen om de auto uit het water te takelen. Onze verslaggever was zo vriendelijk om de berger van bergingsbedrijf Van der Eng een handje te helpen. Gelukkig had hij geen koudwatervrees en klom hij boven op de Fiat om de deuren van de auto te openen, zodat er een band aan bevestigd kon worden.

Verschillende buurtbewoners kwamen een kijkje nemen bij de bergingswerkzaamheden. Enkele omstanders hebben geholpen om de auto tijdens het takelen van de kant af te houden. Uiteindelijk stond de auto weer op het droge, maar deze kan als verloren worden beschouwd.

Tijdens deze werkzaamheden was de Hanenpadsluis gestremd. Het bootje die bij de sluis lag moest wachten tot de bergingswerkzaamheden klaar waren.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *