Dinsdagmiddag – 9 april – rond 17.00 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een waterongeval aan de Provincialeweg N515 in Westzaan.

Een Smart reed vanaf de kant van de Watertoren richting de Guisweg. De auto begon volgens de bestuurder vreemd te doen, waardoor de auto in eens naar links ging. De bestuurder probeerde dit naar rechts te corrigeren, maar toen ging de auto volgens de bestuurder glijden. Hierop kwam de auto in de berm terecht en achterstevoren in de sloot. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

De eigenaresse van de auto kwam naar het ongeval. Het bleek dat de auto aan een bedrijf toebehoorde. De eigenaresse stelde zich agressief op naar onze fotograaf, dit terwijl de auto niet herkenbaar was als bedrijfswagen. Daarbij wilde de vrouw de camera afpakken en ging vervolgens foto’s en/of films maken van de fotograaf. De politie moest eraan te pas komen om de vrouw te kalmeren. Om het te de-escaleren verzocht de politie onze en andere fotografen om aan de overzijde te gaan staan.

Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de auto uit het water getakeld. Tijdens de afhandeling van het eerste ongeval was het erg druk op de N515. Het verkeer werd over één rijstrook langs het ongeval geleid. Vanaf de Guisweg reden auto’s richting het ongeval en moesten stoppen voor verkeer vanuit tegenovergestelde richting.

Een motorrijder keek naar eigen zeggen even op zijn teller en had niet in de gaten dat het verkeer voor hem vol in de remmen ging. Hij raakte hierbij vermoedelijk de trekhaak van een auto en ging met zijn motor onderuit. De motor raakte flink beschadigd. De motorrijder had wel wat pijn, maar er hoefde geen ambulance naar Westzaan te komen.

Onder een slideshow met zeven foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Bijdrage door Michel Schermer