Op De Watering in Zaandam is dinsdagavond – 9 juli – een Mercedes Benz AMG S63 tegen een boom geknald. De 3 inzittenden van de auto zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De auto reed in de richting van de Koningin Julianaweg. Ter hoogte van de Brigantijnstraat raakte de bestuurder van de auto de macht over het stuur kwijt. Mogelijk werd dit veroorzaakt door aquaplaning. De auto schoot over de rijbaan in tegenovergestelde richting het gras in en kwam met een harde klap tegen een boom tot stilstand.

Politie, brandweer en 3 ambulances kwamen rond 20.10 uur naar het ongeval. Ook het Mobiel Medisch Team werd opgeroepen, maar deze hoefde niet te komen. De inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Voor één van de inzittenden is het de vraag of zijn bruiloft morgen nog door kan gaan. De Mercedes met ruim 600 pk was speciaal voor deze feestelijke dag gehuurd.

Van de auto is niet veel meer over. Deze is aan de passagierszijde om de boom heen gevouwen. Bergingsbedrijf Van der Eng heeft de auto opgehaald. Tijdens de afhandeling van het ongeval was De Watering in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Onder een slideshow met negen foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Later op de avond knalde er ook een auto tegen een boom op de Vincent van Goghweg in Zaandam. De bestuurder raakte daarbij gewond.

Bijdrage door Michel Schermer