In de nacht van woensdag op donderdag – 19 oktober – omstreeks 00.30 uur is een auto volledig verwoest door een brand. De Dodge Ram pickup stond geparkeerd op een parkeerplaats achter de voormalige Aldi aan de Raadhuisstraat in Koog aan de Zaan.

Bij aankomst van de brandweer stond de auto aan de voor- en binnenzijde al in lichterlaaie. De brandweer had ondanks de regen moeite om de vlammen onder controle te krijgen. Er werd extra voorzichtig te werk gegaan, omdat er mogelijk een LPG gastank in de auto zou zitten.

De auto is door de brand volledig verloren gegaan. Van het hele motorcompartiment was weinig meer over en door de hitte is zelfs de motorkap bijna volledig verdwenen. Van het interieur van de auto is ook totaal niets meer over. (Onder het filmpje tikken we verder.)

Omdat de auto dicht op de achtergevel van het voormalige Aldi-gebouw stond had de politie de voordeur van het pand opengebroken. De brandweer heeft binnen gekeken, waar wel wat rook werd waargenomen. Er zijn plafondplaten weggehaald, maar de brand was niet naar binnen geslagen.

Gezien het tijdstip en de plek waar de auto geparkeerd stond is er een groot vermoeden dat het om brandstichting gaat. De politie heeft de auto afgezet met lint. De Forensische Opsporing zal donderdag in de loop van de dag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand en vaststellen of het daadwerkelijk om brandstichting gaat.

Bijdrage door Michel Schermer