Dinsdagavond – 21 februari – omstreeks 23.15 uur is er opnieuw een auto in Zaandam in vlammen opgegaan. Op de Coniferenstraat brandde een BMW X5 volledig uit. Na meerdere autobranden in Poelenburg, was het vanavond raak in de naastgelegen wijk Oud Zuid.

Het was de 21e brand in dit deel van Zaandam (zuid-oost) sinds eind juli van 2022.

Of de autobrand van vanavond met de eerdere branden te maken heeft is op dit moment nog niet bekend. Buurtbewoners gaven aan een knal te hebben gehoord en kort daarna nog een tweede knal. Enkele omwonenden hebben een auto met piepende banden horen wegrijden.

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De eigenaar van de auto moest machteloos toekijken hoe de brandweer de brand bluste. Vermoedelijk is de spanning hem te veel geworden, waardoor hij voor de zekerheid in een ambulance is nagekeken. Gelukkig mocht hij deze even later weer verlaten.

Buurtbewoners vinden het eng dat de autobrand nu bij hun voor de deur is en zo dichtbij komt. Met alle autobranden in de afgelopen maanden zit de schrik er toch wel in.

De politie heeft de auto met lint afgezet. Woensdagmorgen zal Forensische Opsporing (FO) onderzoek aan de auto verrichten. Mocht je iets gezien hebben of in het bezit zijn van relevante camerabeelden meld dit dan bij de politie via 0900-8844.

Foto’s: Michel Schermer

Alle 21 autobranden in Zaandam (zuid-oost) sinds eind juli 2022 op de kaart: