Donderdagvond – 5 oktober – rond 23.30 uur, hoorde een bewoner van de Pinkstraat in Koog aan de Zaan een harde knal. Toen hij uit zijn raam keek zag hij dat er een auto tegen zijn parkeerde auto was gebotst en dat de automobilist vervolgens achteruit reed en er snel vandoor ging.

De eigenaar van de Volkswagen ID.3 belde direct de politie. De auto kwam vanuit de Kaarsenmakersstraat en is op de kruising met de Pinkstraat bovenop de geparkeerde Volkswagen geknald. Hierdoor is de auto een halve meter uit het parkeervak verschoven en heeft aan de rechter achterzijde flinke schade opgelopen. De auto die de schade heeft veroorzaakt moest zelf ook aanzienlijke schade hebben, gezien de brokstukken die op het wegdek lagen. Onderdelen van de koplamp met Renault-logo en stukken wit plastic lagen verspreid op de weg.

Het zou volgens de gedupeerde man gaan om een kleine, vermoedelijk grijze auto. De automobilist reed er vandoor in de richting van de Verzetsstraat. De politie is in de omgeving gaan rijden om te kijken of zij deze auto nog ergens konden vinden.

Op de Raadhuisstraat ter hoogte van de Intertoys is een deel van de bumper midden op het wegdek gevonden. Uiteindelijk is enkele honderden meters verderop in Koog aan de Zaan de auto aangetroffen die vermoedelijk betrokken is geweest bij de botsing. De auto stond geparkeerd en het bleek inderdaad om een kleine auto (Renault Twingo) te gaan, die aan de achterzijde grijs is en aan de voorzijde wit. De schade aan de voorzijde van deze auto is aanzienlijk.

De eigenaar van de Volkswagen ID.3 gaat aangifte doen. Daarna kan de politie het onderzoek verder in behandeling nemen. Het is de vraag of er nog achterhaald kan worden wie de bestuurder was en of deze mogelijk onder invloed reed.

Bijdrage door Michel Schermer