Automobilisten staan voor paal in Zaandam (filmpje)

Verkeersregelaars moeten er de eerste week aan te pas komen om de afsluiting van het centrum Zaandam in de middaguren vlotjes te laten verlopen.

Op de Beatrixbrug en bij de Czaar Peterstraat stuiten automobilisten tussen 12.00 en 18.00 uur (op koopavonden tot 21.00 uur) op pollers die ze de toegang tot het centrum ontzeggen.

Op de Provincialeweg staat weliswaar in koeienletters aangegeven dat doorrijden niet mogelijk is, maar veel auto’s nemen toch de gok (en lopen vast bij de hoek Czarinastraat – Czaar Peterstraat). Het keren en terugrijden zorgt de eerste week niet voor minder maar voor meer verkeer (en voor gevaarlijke situaties).

Op de hoek Peperstraat – Oostzijde worden auto’s links- of rechtsaf gestuurd door de verkeersregelaar. Bussen mogen wel door.

Geheel waterdicht is de regeling niet. Vooral de automobilisten die gewend zijn vanaf de Wilhelminabrug de Russische Buurt in te rijden (wat al nooit mocht maar waar nooit tegenop werd getreden) lopen nu vast voor de pollers. De weg via de Damstraat is uiteraard een voor de hand liggende sluiproute.

Ook wie vast loopt op de hoek Czaar Peterstraat – Czarinastraat heeft een alternatief: het inrijverbod negeren en via de Rozengracht verder. Ook daar geen pollers of controle. Op donderdag en zaterdag is deze optie onmogelijk dankzij de markt.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *