Avondvierdaagse uitgewandeld?

Dit jaar zou het wel eens de laatste keer kunnen zijn dat de Avondvierdaagse in de Zaanstreek wordt gelopen. Na 73 jaar is het dan einde oefening.

Het huidige bestuur stopt er na 10 jaar mee. Tot nu toe hebben zich nog geen mensen aangemeld die het stokje over willen nemen (maar dat kan nog wel).

Organisator Arno van den Haven zegt tegen De Orkaan dat de verantwoordelijkheid om het evenement te organiseren te zwaar wordt, “en het wordt ook steeds moeilijker vrijwilligers en verkeersregelaars te vinden. Dit jaar en vorig jaar was er al geen gezamenlijke intocht omdat we niet genoeg vrijwilligers hadden om de Westzijde veilig af te zetten.”

Deze week lopen nog 825 kinderen (en hun begeleiders) de Zaanse Avondvierdaagse. Gister werd er in Wormerveer gelopen, vanavond wordt in Koog aan de Zaan gestart (Wezelstraat 15), morgen begint het evenement bij RZC aan de Scholtenstraat in Zaandam en de laatste avond (donderdag) wordt gelopen vanaf AV Zaanland aan het J.A. Laanplein in Zaandam.

Wie wil?

Mochten er mensen of vereniging zijn die het van ons willen overnemen, dan kunnen en willen wij jullie zeker nog wel ondersteunen zodat het een vlekkeloze overgang wordt naar een nieuwe organisatie in 2024 en verder.
Voor verdere inlichtingen kunnen jullie ons altijd aanschieten, bellen of benaderen.

Contactinformatie op de site van Avondvierdaagse.

Door Piet Bakker, bronnen: sociale media en website Avondvierdaagse, interview organisatie, foto’s: Gemeentearchief Zaanstad (Avondvierdaagse 1986, Prins Hendrikkade, Henk van de Leur, De Typhoon), Avondvierdaagse / René Bloemberg (boven), Arne Doornebal (voor de Orkaan) en eigen foto’s De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *