Baan gezocht? 3 sectoren in de Zaanstreek waar je werk vindt

In het hele land zien we de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Het heeft niet alleen impact op onze gezondheid en onze leefwereld, ook de economische gevolgen zijn groot. Werkgelegenheid loopt een flinke deuk op en bepaalde sectoren zijn zwaar getroffen.

Gelukkig zijn er ook branches waar juist veel nieuw personeel nodig is. In deze tijd solliciteren, in een voor jou wellicht nieuwe branche, is zeker een uitdaging, maar met een voorbeeld cv kom je al een heel eind. Zoek naar vacatures in de juiste sectoren, maak je curriculum vitae via een handige cv generator en wie weet start jij binnenkort bij een nieuwe werkgever.

Zaanstreek minder zwaar getroffen

Nationaal gezien behoort de Zaanstreek/Waterland tot een van de regio’s waar de werkgelegenheid minder zwaar is getroffen. De reden hiervoor is dat de voedingsmiddelenindustrie sterk vertegenwoordigd is in de Zaanstreek en dat andere sectoren die het wel zwaar te verduren hebben, zoals de luchtvaart, sierteelt, horeca & cultuur en sport & recreatie, veel minder sterk aanwezig zijn. Vergelijk je dit met andere regio’s in Nederland dan is met een snelle rekensom te concluderen dat er in de Zaanstreek relatief minder mensen werken in zwaar getroffen sectoren.

Werk je in deze sectoren? Kleine kans op baanverlies

Hoewel de coronacrisis een enorme impact heeft op de nationale arbeidsmarkt zijn er in de Zaanstreek/Waterland verschillende sectoren waar relatief weinig banen verloren gaan. Ben je werkzaam in het onderwijs, de detailhandel food of in de financiële sector, dan zul je naar verwachting minder risico lopen op baanverlies. De afgelopen periode heeft laten zien dat onderwijs hoe dan ook door zal gaan, offline dan wel online. Datzelfde geldt voor detailhandel food waaronder supermarkten vallen. Mensen blijven inkopen doen.

Op zoek naar een nieuwe baan? Die vind je hier

Er zijn zelfs drie sectoren in de Zaanstreek die uiterst interessant zijn voor werkzoekenden. Zo wordt er verwacht dat de vacatures in de zorg, bij de overheid en als postbezorger of koerier zullen toenemen. Bij een deel van het openbaar bestuur neemt de werkgelegenheid toe. Dit komt onder andere omdat er meer aanvragen worden ingediend voor ondersteuning en bijstand. Zoeken in een van deze sectoren levert je wellicht een nieuwe baan op.

Solliciteren ten tijde van corona

Maar hoe doe je dat: solliciteren tijdens de coronacrisis? Veel bedrijven kiezen voor een interview via de telefoon of door middel van videobellen. Hoe de sollicitatieprocedure eruit ziet, verschilt per bedrijf. Waar het sollicitatiegesprek ook plaatsvindt, elke sollicitatie begint met een cv. Dit is namelijk het eerste waar een recruiter of werkgever naar zal kijken. Met een goed en aantrekkelijk cv trek je de aandacht en vergroot je je kansen om uitgenodigd te worden.

Terwijl je wacht op de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek kun je alvast oefenen met videobellen. Let op de kwaliteit van het beeld en het geluid en controleer hoe je achtergrond eruit ziet. Zo vind je, zelfs ten tijde van corona, wellicht een nieuwe werkplek!

Dit is een advertorial

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *