Tot en met zondag 8 juli wordt er beachvolleybal gespeeld op de Rozengracht. Gister is een zandstrand aangelegd op het stuk bij C&A.

Op 7 en 8 juli worden op het ministrandje wedstrijden in de eredivisie beachvolleybal gespeeld.

Vanaf vandaag, 3 juli, tot en met vrijdag 6 juli, worden beachvolleybalactiviteiten georganiseerd voor scholen en verenigingen.

In de eredivisie strijden wekelijks 12 mannen- en vrouwenteams tegen elkaar in een twee dagen durend toernooi. Dit toernooi wordt ieder weekend in een andere stad in Nederland gespeeld. Voor het eerst komt de tour naar Zaandam.

Ook wordt gespeeld op het beachvolleybalcomplex van Beachvolleybal Vereniging Silicium. Tijdens het toernooi zijn daar twee velden ingericht om wedstrijden te spelen.

In de eredivisie zijn wekelijks meerdere beachduo’s van Silicium actief. In Zaandam spelen Marly Bak en Esther Dijkstra bij de vrouwen en Kjeld Broekema en Michiel Ahyi bij de mannen. Ook Fiona van Diepen, Iris Reinders, Mees Blom en Jary Kroon spelen op het Zaanse zand.

Op zaterdag worden van 10 uur tot 20 uur de poulewedstrijden gespeeld op de Rozengracht en op het beachcomplex van Silicium. Op zondag vinden de kwartfinales tot en met de finales plaats. Om 9 uur wordt er gestart op beide locaties en vanaf 13 uur zijn de wedstrijden om de podiumplaatsen allemaal te zien op de Rozengracht.

De Nederlandse Volleybalbond organiseert samen met de gemeente Zaanstad en Beachvolleybal Vereniging Silicium het toernooi.

Meer informatie, programma en uitslagen op www.eredivisiebeach.nl/zaanstad