Beatrixbrug poller-loos: verkeersregelaars bij zebrapad

Omdat de Beatrixbrug de hele maand december open is voor alle verkeer heeft Zaanstad verkeersregelaars ingezet.

De groene hesjes wijzen automobilisten erop dat ze op het regenboogzebrapad geen voetgangers omver mogen rijden.

De regelaars staan er niet alleen op de tijden dat de pollers normaal gesproken omhoog zijn maar ook buiten die tijden.

De pollers op de Beatrixbrug zijn op last van Zaanstad gedurende de feestmaand uitgeschakeld omdat de winkeliers aan de Westzijde klaagden over omzetverlies. De werkzaamheden in dit gebied duren langer dan voorzien.

Normaal gesproken zijn de pollers tussen 12.00 en 18.00 en op koopavonden tot 21.00 omhoog. Alleen bussen en hulpdiensten mogen dan over de brug.

Ook de poller bij de Czaar Peterstraat is uitgeschakeld (tot en met maart zelfs) maar daar geldt nog wel een inrijverbod.

Hoe gaat het in z’n werk bij de Beatrixbrug en de Westzijde?

Bij het naderen van een voetganger stapt een verkeersregelaar de weg op om het autoverkeer erop te wijzen dat ze moeten stoppen. Prima service vinden wij. Dat willen we bij elk zebrapad!

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Jaap

  Dan ook gelijk maar bij elk verkeerslicht een verkeersregelaar 🙂 ?

 • Egbert Visser

  Voor 12.00 uur en na 18.00 staan er toch ook geen verkeersregelaars? Het verkeer komt bovendien van één kant dus het is voor voetgangers niet gevaarlijker dan elke ander zebrapad.
  De fotograaf heeft de foto waarschijnlijk in scene gezet want ik ben er afgelopen anderhalve week diverse malen langs gefietst maar ze zaten en stonden steeds in het bushokje ook als er voetgangers overstaken.
  Weggegoid geld dus.

 • Rob

  Euh … verkeersregelaars bij een zebrapad om automobilisten op de verkeersregels te wijzen? Hoe hebben die mensen dan ooit hun rijbewijs gehaald, is daar niet ergens heel mis gegaan?

 • Sonja

  Afgelopen zaterdag waren ze ook overbodig. Heel weing automobilisten die gebruik maakten van het aanbod. Ben wel benieuwd naar de omzet van de winkeliers.

 • Annejon

  Zo fijn dat de brug weer open is. Scheelt me veel tijd en geld omdat ik als bewoner niet hoef om te rijden. Maar ik snap niets van de overbodige verkeersregelaars. Die zijn daar nog nooit nodig geweest. Het is geen onveilig zebrapad. Pure geldverspilling.

 • Als men via de link het artikel leest is het duidelijk dat een regenboog-zebrapad op zich al lastig genoeg is, bij de één moet men dus wel voorrang verlenen aan de voetgangers en bij de ander dus niet. Bij dit specifieke zebrapad dus wel (witte strepen op het wegdek met kleuren er omheen).
  Een extra paar ogen in de vorm van een verkeersregelaar kan nooit kwaad, mogen ze op meer plekken doen.

  https://www.letselschade-advocaat.amsterdam/stoppen-regenboogzebrapad/

 • Irene

  Nu snap ík er niets meer van. Vroeg laatst bij mijn 1e rijles aan de instructeur of het zebrapad wel rechtsgeldig is,deze antwoordde van nee. Vroeg het vorige week aan een agente bij het zebrapad maar zij moest mij het antwoord schuldig blijven want zij wist het niet. Is het zebrapad rechtsgeldig of niet?

  • Rob

   Stel dat het niet rechtsgeldig is, wat doe je dan? Doorrijden als er een voetganger oversteekt en dan stellen dat jij in je recht staat? Dan maak je je schuldig aan een artikel vijfje en zesje.
   Zeg maar tegen die rijinstructeur van je dat hij al zijn leerlingen erin moet stampen dat de allerbelangrijkste regel in het verkeer is jezelf en anderen nooit in gevaar brengen. Onder geen enkele omstandigheid.

 • Egbert Visser

  Een zebrapad is wettelijk een voetgangersoversteek met zwarte en witte strepen.
  Heeft het zebrapad afwijkende kleuren dan is het niet rechtsgeldig.
  Maar er is echter ook een wet die zwakkere verkeersdeelnemers beschermd.
  Wordt een voetganger of iemand in een invalidewagen op het gaybrapad aangereden door een automobilist dan is deze laatste altijd fout.
  Is er echter een aanrijding tussen twee “zwakkere” verkeersdeelnemers – bijvoorbeeld tussen een fietser en een voetganger dan is de voetganger fout.
  Het gaybrapad in Zaandam bestaat uit gekleurde strepen die op het wegdek met verf zijn aangebracht.
  Daarnaast ligt het in een bocht en komende vanaf de Beatrixbrug ook nog eens in een afrit waardoor fietsers makkelijk onderuit kunnen gaan bij een nat wegdek of met vorst.
  Als een fietser door gladheid onderuit zou gaan op die strepen en schade oploopt dan kan deze fietser de gemeente aansprakelijk stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *