Beeld De Eilander komt er toch

De bezwaren van een deel van de bewoners van Het Eiland tegen de bouw van het beeld De Eilander op de kop van het Eiland zijn ongegrond verklaard.

Het bouwwerk is bijna 6 meter hoog en heeft daarop een soort van staak die tot ruim 10 meter gaat.

Het is niet bekend wanneer de bouw begint.

In juli 2015 is de bouwvergunning voor het plaatsen van het kunstwerk van kunstenaar Rob Sweere verleend. Tegen de vergunningen heeft een aantal bewoners bezwaar ingediend.

beeld eilander

Op 13 oktober 2015 de bezwaarmakers bij een externe adviescommissie hun bezwaren toegelicht maar de commissie heeft die bezwaren ongegrond verklaard.

Begin december zijn de bezwaarmakers op de hoogte gesteld. Tot 20 januari 2016 konden ze beroep aantekenen maar van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt waardoor de vergunning dus definitief is geworden.

beeld eiland 2

De organisatie van Kunsteiland wilde na elke twee jaar Kunsteiland een permanent kunstwerk op het Zaaneiland. Het nieuwe werk mocht geen hangplek kunnen worden.

De gemeente heeft al geld uitgetrokken voor het kunstwerk, dat zou om een bedrag van € 50.000 gaan. Op de website van Rob Sweere zijn alle tekeningen te zien.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Broekjevol de 3e

    Ik zou alleen bezwaar hebben dat er 50 duizend euro aan zo iets besteed wordt.
    Vraag een offerte aan, laat iets verzinnen en kom dan maar naar mij. Ik verzin ook wel iets en waarschijnlijk ben ik met de helft ook nog tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *