Bekerfinale: Fortuna Wormerveer van de regen in de drup

Het is een seizoen van net niks voor hoofdklasser Fortuna Wormerveer. In de competitie werd vaak goed gespeeld maar zat het niet mee. In de nacompetitie wordt komende donderdag tegen VKW weer geknokt tegen een dreigende degradatie.

Maar gelukkig was er in het bekertoernooi een lichtpuntje.

Door Edwin Kleiss

Zaterdagmiddag om 14.30 uur stond de KNVB bekerfinale (district West 1) op het programma.

Op neutraal terrein in Uithoorn kon bij winst op SV Huizen het voetbaljaar goud worden gekroond.
Maar… – alsof het weer bij aftrap profetisch was, harde windstoten en bakken water uit de lucht – het mocht niet zo zijn. Met een overduidelijke en zeer terechte overwinning maakte SV Huizen korte metten met de Zaanse ploeg. (Ruststand 3-0).

Het verschil zat hem vooral in de gedrevenheid van de ploeg uit Huizen die officieel ’thuis’ speelde. Het was gewoon allemaal een stuk feller en meer gebrand op een bekerfeestje. Dat bleek ook uit de 5-0 die viel in de allerlaatste seconde. Tot op het laatste moment liet de tegenstander zijn prooi Fortuna niet los (tekst loopt door na foto)

De zon was op dat moment weer gaan schijnen, daar waren de Fortuna supporters al heel blij mee. Gelaten vertrokken ze richting eigen auto of supportersbus die voor vandaag speciaal was ingehuurd.

Volgend jaar

Wel mag Fortuna vanwege de top-vier-plaats in het West 1 bekertoernooi volgend seizoen meespelen in het landelijke KNVB bekertoernooi. Wie weet komen ze de eerste rondes dan door, en staat er een mooie grote tegenstander uit de Eredivisie op het programma. Een wedstrijd waarin Ajax, Feyenoord of AZ op bezoek komt in Wormerveer zien wij wel zitten.

En zo is er altijd een lichtpuntje.

Het laatste fluitsignaal…

Op naar de spelersbus

Edwin twitterde er ook op los:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *