Belangrijke zege voor SVA, de titel lonkt

SVA is weer een grote stap dichterbij de titel, de Assendelvers kunnen volgende week thuis tegen WSV’30 bij winst de titel officieel binnenhalen.

Fortuna W., KFC, Westzaan en Zaandijk pakten in de strijd om de nacompetitie te ontlopen drie kostbare punten.

1e klasse zondag

Fortuna W. boekte een zeer belangrijke overwinning in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Tegen Vitesse’22 wist de ploeg in de slotfase een 0-1 achterstand alsnog om te buigen naar een 2-1 winst. Assendelft pakte een punt tegen Hillegom en heeft nu met nog 4 wedstrijden te gaan 5 punten voorsprong op de directe degradatieplaatsten.

2e klasse zondag

Na de 5-1 nederlaag bij concurrent ZAP, wordt het voor nummer 11 Saenden steeds lastiger om de nacompetitie te ontlopen. Ook KFC kan zich nog niet veilig wanen, ondanks de 3-0 overwinning op hekkensluiter Kleine Sluis is de voorsprong op de nacompetitieplaatsen maar 2 punten. Doordat de verschillen zó klein zijn in deze klasse, heeft de ploeg ook nog steeds uitzicht op de promotieplaatsen. 

3e klasse zondag

SVA is weer een grote stap dichterbij het kampioenschap. Uit bij Alliance’22 werd met 1-2 gewonnen, terwijl nummer 2 Hercules Zaandam niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel in de derby bij WSV’30. SVA kan volgende week thuis tegen WSV’30 bij winst de titel officieel binnenhalen. Aan de goede reeks van Sp.Krommenie kwam met een 3-2 nederlaag bij VSV tot een einde. 

4e klasse zondag

Zowel Westzaan als Zaandijk boekten dit weekend een zeer belangrijke overwinning. Westzaan won thuis met 3-2 van Spaarnwoude, terwijl Zaandijk ondanks het gemis van veel spelers bij Oosthuizen een ruime 0-4 zege behaalde. In een zeer spannende competitie komen biede ploegen nog in aanmerking voor de nacompetitie om promotie én de nacomptetitie om degradatie. Nummer 2 Rood Wit Z won met 4-2 van DSS en kan zich na het definitieve kampioenschap van Meteoor alvast volledig gaan richten op de promotiewedstrijden.  

5e klasse zondag

Knollendam ging op bezoek bij HYS na een 1-1 ruststand uiteindelijk met 4-2 onderuit. Door dit resultaat zal de ploeg met nog 2 wedstrijden te gaan, zeker op een 8e plek in de 5e klasse eindigen.

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

Wedstrijden zondag 23 april

 • Assendelft – Hillegom 2-2
 • Fortuna W. – Vitesse’22 2-1
 • KFC – Kleine Sluis 3-0
 • ZAP – Saenden 5-1
 • WSV’30 – Hercules Zaandam 2-2
 • VSV – Sp.Krommenie 3-2
 • Alliance’22 – SVA 1-2
 • Rood Wit Z – DSS 4-2
 • Oosthuizen – Zaandijk 0-4
 • Westzaan – Spaarnwoude 3-2
 • HYS – Knollendam 4-2

Foto: WSV ’20 – Hercules Zaandam 2-2 (Harry Kho)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *