Bernhardbrug zaterdag dicht (voor alle verkeer) voor veiligheidstest

Het eerste onderzoek naar de veiligheid van de Prins Bernhardbrug heeft “geen enkele aanwijzing opgeleverd voor een technisch probleem” aldus burgemeester Hamming.

De brug gaat zaterdag wel van 7 tot 7 dicht vanwege grootscheeps onderzoek. Ook kijkt voorlopig ter controle een extra brugwachter mee als de brug open gaat.

Dat zei Hamming vanavond toen hij een toelichting gaf op de voortgang van het onderzoek naar het ongeluk bij de Bernhardbrug.

Op de website van Zaanstad:

“Voor de volledigheid voert het onderhoudsbedrijf van de gemeente komende zaterdag nog een uitvoerige functionele veiligheidstest uit op de techniek van de brug en de bediening. Dit heeft gevolgen voor het wegverkeer en voor fietsers en voetgangers. Op zaterdag 8 december is de Bernhardbrug in Zaandam dan ook afgesloten voor alle verkeer van 07.00 – 19.00 uur. Omleidingsborden wijzen het verkeer op alternatieve routes. Mocht de test langer duren dan gepland, dan wordt deze zondag voorgezet.”

Beide slachtoffers liggen nog steeds in ziekenhuizen in Amsterdam aldus de burgemeester.

Hamming had ook contact gehad met de drie mannen die de slachtoffers uit het water hebben gehaald, “bewonderenswaardig” volgens de burgemeester die beloofde daar in het nieuwe jaar nog op te komen.

Daarnaast was hij samen met wethouder Krieger op bezoek geweest bij de brugwachters die ook aangeslagen waren, maar “wat hun ook raakt zijn de ongenuanceerde reacties” volgens de burgemeester.

Hamming sprak ook met de initiatiefnemers van de petitie – waaronder Wesley, de zoon van de bij de Den Uylbrug omgekomen Marijke Fontijn – waarin gevraagd werd om op alle bruggen brugwachters terug te plaatsen. Ofschoon hij het initiatief prees, wilde hij toch eerst het onderzoek van de politie af te wachten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *