Op de parkeerplaats van winkelcentrum Westerkoog aan de Glazenmaker in Koog aan de Zaan is maandagmiddag – 20 mei – een jongen beroofd. Hij werd gedwongen om een bedrag van € 250 te pinnen en deze af te staan. Mogelijk is hij daarbij in een kofferbak gedwongen.

Rond 17.05 uur werd er een burgernetbericht verspreid waarin werd gevraagd om uit te kijken naar een donkere jongen van circa 15 jaar met een fors postuur. De politie waarschuwde om de jongen niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen.

De politie kwam met meerdere eenheden naar Koog aan de Zaan. Het slachtoffer is op de parkeerplaats door 8 á 9 man beroofd. Bij de beroving heeft het slachtoffer een hoofdwond opgelopen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Ter plaatste bleek de dreiging toe te nemen. Via social media werden aangekondigd dat er meerdere jongeren met wapens naar het winkelcentrum zouden komen. De politie nam het serieus en agenten trokken kogelwerende vesten aan. Iedereen moest naar binnen in het winkelcentrum, waarna dit werd afgesloten. Ook de parkeerplaats werd afgesloten, iedereen die in het winkelcentrum was, is even later via de laad- en losingang van de Vomar naar buiten geleid. Rond 18.30 uur werd alles weer vrijgegeven.

De politie bleef nog wel aanwezig bij het winkelcentrum. Zij zullen het onderzoek voortzetten.

Update: Om 19.40 uur is het burgernetbericht afgesloten. Er is door de politie één verdachte aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onder een slideshow met zes foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Bijdrage door Michel Schermer