Zaterdagavond – 18 november – kwam omstreeks 21.30 uur bij de alarmcentrale een melding binnen van een beroving waarbij mogelijk schoten zouden zijn gehoord op het Marktplein in Wormerveer.

Politieagenten kwamen met kogelwerende vesten naar het Marktplein. Het slachtoffer is bij Albert Heijn en Gall & Gall voor de deur beroofd. Er zouden schoten zijn gehoord, maar het is nog onduidelijk of het om een mogelijk vuurwapen of vuurwerk gaat.

Het slachtoffer heeft zijn persoonlijke bezittingen moeten afstaan aan de dader(s). De politiewoordvoerder laat weten dat het slachtoffer niet gewond is geraakt.

De politie reed met meerdere eenheden door Wormerveer en is direct een onderzoek gestart. Vlak na het incident werd onderstaand burgernetbericht verstuurd. Daarbij werd expliciet gewaarschuwd dat mensen die de jongens zagen, zelf geen actie moesten ondernemen.

In verband met het onderzoek werd het plein voor Albert Heijn gedeeltelijk afgezet en aangemerkt als plaats delict. Dit betekende voor de nog aanwezige medewerkers van de supermarkt dat zij de winkel niet mochten verlaten. Hiermee wordt voorkomen dat eventuele sporen verloren gaan.

Tegelijkertijd waren in verband met het onderzoek meerdere politieagenten met kogelwerende vesten bij een woning aan De Groene Arend. Op de parkeerplaats werden twee personen gefouilleerd, maar zij mochten de straat weer verlaten.

Een agent van de landelijke eenheid kwam met zijn speurhond om de plaats delict op het Marktplein te onderzoeken op sporen. Er werden geen sporen aangetroffen en op dit moment zijn er ook nog geen aanhoudingen verricht. Pas nadat het plein werd vrijgegeven konden de medewerkers van Albert Heijn eindelijk naar huis.

De politie is al in gesprek met getuigen en hoort het graag als mensen iets hebben gezien of gehoord. Ook als je beelden hebt van het incident, bijvoorbeeld met dashcams of deurbelcamera’s dan zou de politie deze graag ontvangen. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Bijdrage door Michel Schermer