Bestelbus in brand gestoken in Zaandam

Afgelopen nacht – 16 augustus – is omstreeks 01.30 uur een bestelbus in brand gestoken. De bestelbus stond geparkeerd op de Soerense Beek in ’t Kalf.

Op camerabeelden is te zien dat er een man in donkere kleding tussen twee geparkeerde auto’s loopt. Hij gooit vervolgens brandbare vloeistof over de rechter voorzijde van de bestelbus. Brandweer en politie kwamen ter plaatse. Hierbij kon niet worden voorkomen dat de voorzijde volledig uitbrandde. De ernaast geparkeerde Mazda heeft door de hitte ook schade aan de linker voorzijde opgelopen. De eigenaar van deze auto heeft zijn auto gelukkig nog snel kunnen verplaatsen.

De politie heeft de bestelbus afgelopen nacht afgezet met lint voor verder onderzoek. Vanmorgen was de Forensische Opsporing aanwezig om dit onderzoek uit te voeren. De auto is inmiddels opgehaald door bergingsbedrijf Van der Eng.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Jaap Meeuwsen

  Wat zijn dat toch voor sneue tiepjes die dat iedere keer weer flikken ?
  Wanneer is het toch fout gegaan ?
  Op jonge leeftijd tegen het gezag schoppen uit protest is van alle tijden in ja, ook toen werd er wel eens wat vernield maar dat is hier toch niet aan de orde .
  Gewoon voor de lol andermans spullen in de fik steken…lachen hoor mannetjes.
  In ieder geval, het is wel duidelijk dat het met dit soort tuig nooit meer goed komt.
  In het geval dat ze gepakt worden ….zwaar straffen !
  Is gewoon mijn mening hoor, degenen die denken nog iets te kunnen doen voor die gasten om ze weer op het rechte pad te krijgen….héél véél succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *