In de nacht van zaterdag op zondag – 7 april – om 03.15 uur heeft de bestuurder van een Volkswagen zijn auto total loss gereden op de Provincialeweg N246 in Assendelft. De bestuurder bleek onder invloed van drank en drugs.

De auto kwam vanuit de richting van Beverwijk. Net voor de rotonde bij Pont Buitenhuizen ging het mis. Hier reed de bestuurder via het verdrijvingsvlak het verkeerseiland op en ramde vervolgens een verkeersbord en een wegbewijzeringsbord. De auto draaide 180 graden om zijn as en kwam tot stilstand op de rijbaan richting Beverwijk.

Volgens de bestuurder was het ongeval niet op deze plek gebeurd, maar al eerder. Alleen kon hij niet vertellen waar het dan gebeurd zou zijn. Gezien de sporen en de schade aan zowel de auto als de verkeerspaal leek dat verhaal van de bestuurder niet aannemelijk. De onderdelen lagen verspreid over de weg.

De bestuurder moest na een alcoholtest ook een speekseltest doen. Dat hij het niet meer allemaal helder zag werd toen nog eens extra duidelijk. Nadat hij de speekseltest in zijn mond kreeg riep de politieagente ineens tegen de bestuurder ‘hé loslaten, niet opeten!’. Vlak daarna werd hij aangehouden en moest hij mee naar het politiebureau.

De auto heeft bij het eenzijdige ongeval aanzienlijke schade opgelopen, waardoor alle olie uit het blok is gelopen. Op het wegdek lag een plas olie, die door de regen verspreid werd. Omdat dit voor een gevaarlijke situatie zou kunnen zorgen is er contact opgenomen met een weginspecteur van de Provincie. Die zal later langskomen om te beoordelen of de weg met een ZOAB-reiniger kan worden schoongemaakt. Anders zal hiervoor een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld moeten worden.

Onder een slideshow met vijf foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Bijdrage door Michel Schermer