Vrijdagavond – 23 december – heeft er een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden op de N203 (Provincialeweg – Wandelweg) in Wormerveer. De auto met vijf inzittenden heeft omstreeks 23.15 uur een flinke klapper gemaakt.

Ze moeten een engeltje op hun schouder hebben gehad, want zowel de bestuurder als de passagiers kwamen ongedeerd uit de auto. De politie heeft een blaastest afgenomen bij de bestuurder. Daaruit bleek dat de beginnende bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en door de politie meegenomen naar het politiebureau in Zaandijk.

De auto kwam vanuit de richting Zaandijk en is bij het binnenrijden van Wormerveer bij de Wandelweg van de weg geraakt. De auto is daarbij eerst tegen een reclamebord, dat langs de kant van de weg staat, aangereden. Vervolgens is de auto in de rondte gegaan en achterstevoren tegen een boom aangeknald. De bestuurder heeft de auto zelf nog naar een veilige plek kunnen rijden en geparkeerd naast de Big Gym (Curaçaostraat).

Door de klap heeft de achterzijde van de auto aanzienlijke schade opgelopen. De auto zal op een later moment geborgen worden.

Foto’s: Michel Schermer