Beweging bij de Parkstraatbrug!

Wat fijn dat er weer iets goeds te melden valt!

De nieuwe brug tussen de Parkstraat en het Volkspark in Zaandam had eigenlijk in december af moeten zijn, maar door gedoe tussen Zaanstad en bouwer ontstond er een flinke vertraging.

Dat terwijl de oude brug al gesloopt was. Omwonenden aan de Parkstraatkant kunnen al ruim vier maanden het Volkspark niet bereiken en zij klagen steen en been.

Als dienstverlenend platform deponeerden we de klachten keurig op het bureau van verantwoordelijk wethouder Gerard – bruggenbouwer – Slegers. En hij ging er hands on mee aan de slag. Na een stevig gesprek tussen de partijen werd besloten dat er vanaf 9 december (afgelopen jaar) weer zou worden aangepoot boven de sloot.

Nu en dan liepen we langs, maar we zagen niets….

Tot gisteren! Martin Bergsma appte een foto waaruit, na grondige bestudering, bleek dat er beweging is: er ligt een flink blok beton dat wij niet eerder zagen!

De belofte is dat de brug eind februari af is, en we hebben er alle vertrouwen in dat we het gaan halen.

parkstraatbrug 2

Lees meer algemeen

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Caroline Boone

  Beste Martin Bergsma,

  Al sinds september 2019 zijn wij, de gehele buurt Zaandam Oud West (de Verkade buurt) afgesloten van het Volkspark omdat het verbindingsbruggetje vernieuwd moest worden. Ik kan me herinneren dat jullie er zelfs aandacht aan hebben besteed in de Orkaan…
  Naar zeggen is door een conflict tussen Gemeente Zaanstad en aannemer het project ontzettend vertraagd. Er zijn klachten ingediend waar nooit op gereageerd is door de Gemeente. Eind vorig jaar werd gemeld, door jullie eigen Orkaan meen ik, dat de hernieuwde ontsluiting in februari 2020 afgerond zou zijn en Oud West vanuit de buurt via het Volkspark weer op de Provinciale Weg en in het Park zelf kon komen.
  Het Volkspark heeft voor onze buurt een hoog sociale waarde, voor de kinderen/jongeren, als uitlaat plek voor hondeneigenaars, voor ouderen, gewoon even een rondje lopen maar zeker ook praktisch gezien om langs het Volkspark via het fietspad op de Provinciale weg te komen en zo een korte route naar de stad, dokterspraktijk, tandarts of naar het Trein/Busstation/Stadhuis.
  Tot op heden hebben we geen informatie meer gekregen over het afronden van dit ogenschijnlijk toch eenvoudige project dat zo buiten verhouding lang moest duren.

  Wellicht voor de Orkaan een aardig vervolgartikel?

  Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we meer info krijgen (vreemd dat de Gem Zaanstad hier niet in voorziet) of beter natuurlijk… te horen wanneer we de verbindingsbrug weer kunnen gebruiken!

  Dank alvast, hoor graag!

  Caroline Boone

  • De Orkaan

   Aan de brug wordt gewerkt (zoals iedereen die in de buurt woont kan constateren) en ‘eind februari’ het nog niet echt, dus qua ’tussenstand’ is er nog niet zoveel te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *