De post voor bewoners in Westerwatering, onder meer in de straten Teakhout, Vurehout en Ebbehout, is door een bezorger niet in brievenbussen maar in de papierbak van HVC gedumpt.

Op 1 december werd deze ‘HVC-bezorging’ gespot maar het probleem lijkt al langer te bestaan. Aan het Teakhout en Ebbehout hebben bewoners al drie weken geen post gehad.

Het werd door bewoners zowel bij HVC als bij PostNL gemeld. Bewoner Bert Engel: “Je mist belangrijke post, o.a. van de gemeente, bijvoorbeeld over het verlengen van de parkeervergunning. Dit kan vanaf 1 december.” Volgens Engel was het niet eenvoudig om bij PostNL een klacht in te dienen: “het is een crime, ik heb gebeld en gechat.” Na een telefoontje van De Orkaan naar PostNL wordt snel duidelijk dat het probleem daar bekend is:

“De postbezorging in deze straten is uitbesteed aan een bezorgondernemer, dat verliep prima. Maar een nieuwe medewerker van de ondernemer, die de bezorging in deze straten deed, heeft zijn werk niet goed gedaan. Op het moment dat wij klachten binnenkregen hebben we direct controles uitgevoerd, daarna leek de situatie verbeterd. Maar helaas hebben we opnieuw geconstateerd dat de bezorging niet goed ging.”

PostNL meldt ook dat er poststukken vermist zijn, “er loopt nu een onderzoek om te kijken of we deze post kunnen achterhalen en alsnog bezorgen.” PostNL biedt de bewoners excuses aan voor ontstane problemen en heeft de bezorging zelf weer overgenomen:

“De post in deze straten wordt sinds deze week door een zeer ervaren en betrouwbare PostNL collega uitgevoerd. We houden de bezorging in deze straten ook de komende periode extra goed in de gaten, en gelukkig zien we dat alle post deze dagen keurig is bezorgd.”

Afbeelding helemaal boven: de HVC-papierbakken aan het Teakhout waar post in terecht zou zijn gekomen, foto hierboven: de brievenbussen waar de post in had gemoeten.

Door Piet Bakker. Bronnen: lezerstip, PostNL, foto’s Google Streetview.