Bijbanen in Wormerland en Oostzaan

Burgemeester Peter Tange van Wormerland heeft elf bijbanen volgens RTL, negen daarvan zijn privé en daarvan zijn er drie betaald. In 2015 leverden die hem € 15.160 op.

In Oostzaan hadden drie parttime wethouders een betaalde baan als leraar of beleidsambtenaar in 2015*. Burgemeester Meerhof had drie onbetaalde bijbanen.

De betaalde bijbanen van Peter Tange zijn voorzitter Raad van Toezicht Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Purmerend (€ 7.060 in 2015), voorzitter van de Raad van Toezicht van Zorgcirkel (€ 3500 in 2015) en lid van de Raad van Toezicht ROC Zaanstreek-Waterland (€ 4.600 in 2015).

Daarnaast was hij voorzitter van het bestuur van de Noord-Hollandse Molen-Federatie, lid van het bestuur Stichting vrienden van ZMC (Zaans Medisch Centrum), bestuurslid van het Gerrit Blaauwfonds, ambassadeur van Babel, Veldwerk en Christelijke Oratorium Ver. Zaanstreek.

Vanuit zijn functie is hij vice-voorzitter van Vereniging Noord-Hollandse gemeenten en lid van Mayors for Peace.

De wethouders van Wormerland Van Waaijen (PvdA), Schalkwijk (CDA), Saelman (VVD) en Fens (GroenLinks) hebben  geen functies naast hun baan als wethouder.

(Foto: De Orkaan, Tange spreekt bij Holocaust Memorial Day).

* In Oostzaan is wethouder Olij (D66) opgevolgd door wethouder Julius, partner J&J Consultancy (bezoldigd) en algemeen bestuurslid afdeling Landsmeer/Oostzaan D66 (onbezoldigd).

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *