Bijzonder afscheid voor bijzondere Wormerveerder

De winkel van Stelling Wonen aan de Zaanweg in Wormerveer is vandaag dicht. Of eigenlijk toch ook niet.

Vandaag wordt er niks verkocht bij Stelling. Maar tussen 14.00 en 17.00 uur wordt er afscheid genomen van de vorige week overleden Han Stelling.

Han Stelling (1943) overleed afgelopen zaterdag op 73-jarige leeftijd. Samen met zijn vrouw Martha was hij jarenlang de drijvende kracht achter de woonwinkel in Wormerveer. Inmiddels heeft een volgende generatie het familiebedrijf overgenomen. Han had de zaak overgenomen van zijn vader Klaas. De zaak bestaat vanaf 1932 en behoort daarmee tot de oudste familiebedrijven van de Zaanstreek.

Om 12.00 wordt Han Stelling in Zaandam gecremeerd, vanaf 14.00 is de condoleance op de plek waar Han een groot deel van zijn leven gewerkt heeft.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Martin Blankman

  In de tweede zin ontbreekt het woordje ‘week’ waardoor de zin niet lekker loopt.

 • Elly Weerstand-stelling

  Elly, zus van Han, weet zeker dat winkel op de Zaanweg in 1932 is geopend. Han zijn ouders zijn in dat jaar getrouwd en hebben de winkel geopend. Het was eerst een kaaspakhuis.

  • De Orkaan

   Dank Elly, zo komen we langs deze weg toch weer achter een bedrijf dat bij de 150 oudste van de Zaanstreek hoort. We gaan dat verhaal binnenkort aanpassen, met Stelling op een prominente plek.

   • Kjell Stelling

    In 1982 bestond Stelling Wonen 50 jaar. Ik zat toen in de zesde klas van de lagere school. Er werden toen jojo’s uitgedeeld (een jojo komt terug; ook de klanten moeten terug komen..). Mooie houten jojo’s waren dat, met de tekst : 50 jaar Woninginrichting Stelling.

    • De Orkaan

     Leuke toevoeging, zetten we erbij, de update van “Oudste bedrijven van de Zaanstreek” maken we in de komende week. Vragen we meteen aan onze lezers wie er nog zo’n jojo heeft…. (prachtige toespraak overigens afgelopen zaterdag).

     Piet Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *