Over iets meer dan een week, op donderdag 19 oktober, staat het Blaise Pascal College op z’n kop. Dan wordt er namelijk 18 uur lang gefietst om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Kika.

De leerlingen van 4havo BSM van het Blaise Pascal College hebben deze challenge georganiseerd. Leerlingen hebben zelf een les gevolgd om meer te weten te komen over (de impact van) kanker.

Het doel van het project is om meer bewustwording te creëren over kanker en meer te weten te komen over de impact van kanker in de samenleving en op elkaar.

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen kanker. Zieke kinderen beter behandelen en sneller genezen is waar we aan bij willen dragen!

Met 44 deelnemers gaan leerlingen en docenten samenwerken om een sportprestatie neer te zetten. In de aula van de school staan 10 ‘concept2 BikeErgs’ (fietsen). Op donderdagochtend 06.00 uur gaan de voeten op de trappers en wordt er gefietst, gefietst en nog meer gefietst. Welke fiets fietst vandaag de meeste kilometers? En welke fiets haalt het meeste geld op?

Het streven is om met deze challenge € 5.000 euro voor KiKa op te halen. Op de actiepagina staat de teller op dit moment op € 4.672. Iedereen die de deelnemers wil stimuleren voor deze prestatie en KiKa een warm hart toedraagt kan nog doneren. Op donderdagavond 19 oktober wordt om 00.00 uur het eindbedrag bekend gemaakt.

Door: De Orkaan Redactie. Bron en filmpje: Blaise Pascal College,