‘Blik van Waardering’ voor jubilerend Repair Café Wormerveer

In april 2013 is het Repair Café Wormerveer als eerste Repair Café van de Zaanstreek begonnen. Inmiddels bestaan ze 10 jaar en vanmiddag werden zij verrast.

Gemeente Zaanstad en Zaankanters voor Elkaar gingen naar de vrijwilligers in de Bloesem om ze in het zonnetje te zetten. Uit handen van wijkmanager Monica Briefjes ontving de groep van circa 15 vrijwilligers een ‘Blik van Waardering’.

In de afgelopen jaren zijn er al heel wat spullen aangeboden voor reparatie. Iedere keer weer doen de vrijwilligers hun uiterste best om spullen een tweede leven te geven en de afvalstapel te reduceren. De vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en kregen vandaag als blijk van waardering voor hun inzet een speldje met de tekst ‘Jij bent de beste’ Daarna werd de taart aangesneden door Joop de Kok. Het Sociaal Wijkteam Wormerveer kwam deze middag ook langs om een bos bloemen te overhandigen.

Op 4 april 2013 begon het Repair Café in het Zonnehuis aan de Albert Meijnsstraat in Wormerveer. Later verhuisden ze naar de Kerkstraat en tegenwoordig zitten de vrijwilligers iedere eerste en derde vrijdag van de maand in de Bloesem aan de Vinkenstraat in Wormerveer. Tussen 13.00 – 16.00 uur kan iedereen langskomen met kapotte radio, broodrooster, dvd-speler, fiets, speelgoed en nog veel meer. Alles wat je ‘onder je arm’ mee kunt nemen wordt gratis gerepareerd. Een kleine vergoeding is natuurlijk wel altijd welkom.

Het eerstvolgende Repair Café is op vrijdag 21 april. Locatie: Vinkenstraat 2, Wormerveer.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Josette Janssen

    geweldig dat mensen dit doen,alle respect!Maar ik kan met mijn staande klok daar niet komen helaas.Met vriendelijke groeten Josette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *