‘Blik van Waardering’ voor Zaanradio’s Ineke Jansen

Ineke Jansen maakte als vrijwilliger 35 jaar lang programma’s over jazz en klassieke muziek voor Zaanradio. Zij werd daarvoor vandaag gehuldigd in het Gemeentearchief van Zaanstad.

Zij maakte niet alleen muziekprogramma’s maar interviewde ook vele bekende Zaankanters, onder wie burgemeesters en wethouders. De kersverse wethouder Harrie van der Laan (POV) was daar niet bij, maar hij reikte wel het zogenaamde ‘Blik van Waardering’ uit aan Jansen.

Van der Laan zei dat deze waardering zeker op zijn plaats is, “omdat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend”.

Giovanni Masetti (Zaankantersvoorelkaar) – oud-medewerker van RTV Zaanstreek – had deze verrassingsbijeenkomst georganiseerd. Ook andere ex-medewerkers (Hans Fiere, Kees Klinkenberg en Martin Blankman) waren bij de bijeenkomst aanwezig.

Dankzij een bericht op de Facebook-pagina van het Gemeentearchief weten we dat Ineke Jansen thuis al haar muziekprogramma’s op muziekcassette en cd heeft opgenomen; zij bood gemeentearchivaris Frans Hoving aan om digitale kopieën hiervan bij het Gemeentearchief op te slaan.

Fototaart
Uitreiking van het ‘blik van waardering’.
Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jan Eshuis

    Wat leuk en ook verdiend Ineke! Ik heb je ontwikkeling bij Zaan Radio járen gevolgd en ik vind het fantastisch dat je met deze huldiging verrast bent! Net als bij onderscheidingen is het leuke dat je er zo totaal door overrompeld wordt. Je bent de bekendste Zaankanter die ik ken! Gefeliciteerd, ook Chris! Hartelijke groet Jan Eshuis

  • Edwin Kleiss

    Ineke en haar Chris die de rol van technicus vervulde zijn fantastisch lieve mensen. In de Zaanradio tijd heb ik met veel genoegen met ze samengewerkt.

    Ineke strak enorm veel tijd en toewijding in het voorbereiden van het programma ‘Intermezzo’ op zondagavond.

    Deze zonneschijn wens ik ze van harte toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *