Winkelketen Blokker zal niet worden verkocht. Eigenaar Mirage Retail Group heeft van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Gordon Brothers een forse lening gekregen. De verkoop die in februari van dit jaar werd aangekondigd is daarmee van de baan.

Het winkelend publiek zal niet veel van de ingreep merken. Het bedrijf gaat inzetten op meer online verkoop, verbreding van het aanbod en de eigen huismerken.

Blokker heeft Zaanse vestigingen in Zaandam (Gedempte Gracht, Vermiljoenweg), Koog a/d Zaan (Molenwerf), Wormerveer (Marktplein) en Krommenie (Zuiderhoofdstraat).

De Mirage Retail Group van eigenaar Michiel Witteveen probeerde eerder ook Big Bazar en BCC te verkopen. Big Bazar ging naar de Friese ondernemer Heerke Kooistra, maar ging desondanks ten onder. Ook BCC ging in 2023 failliet. Mirage-dochter Intertoys staat nog steeds te koop.

Blokker lijdt sinds 2014 verlies, in 2023 zou dat 2 miljoen euro zijn geweest. De familie Blokker verkocht het bedrijf na 122 jaar aan Mirage Retail.

Door Piet Bakker. Bronnen: NOS, eerder nieuws op De Orkaan. Foto: Orkaan (Blokker Gedempte Gracht, Zaandam, februari 2024).