Blokker verbouwt: 26 mei open

Winkelketen Blokker vernieuwt winkels in een hoog tempo. Half april begon het met de vestiging in de Amsterdamse Bilderdijkstraat.

Elke werkdag gaat een winkel volledig op de schop. Deze week is onder meer de winkel aan de Gedempte Gracht in Zaandam aan de beurt. Op 26 mei gaat de winkel weer open.

De nieuwe winkels van Blokker bevatten meer hout en meer ruimte tussen de schappen, er is een kleiner assortiment van 5000 producten maar wel met textiel-producten, er wordt een huismerk geïntroduceerd, de oranje kleur is minder dominant, het vertrouwde blokjes-logo verdwijnt. Hieronder het nieuwe logo.

blokkerBlokker verkeert in zwaar weer, het verlies bij het concern loopt op waardoor een ferme ingreep nodig was. Het warenhuis gaat niet alleen de winkels vernieuwen, ook wordt er harder ingezet op online.

Slechts 450 van zijn 620 vestigingen worden verbouwd. Bij die operatie gaan bijna 400 banen verloren. Gevreesd moet worden dat de overblijvende (kleinere) winkels gesloten worden.

In de Zaanstreek zijn zeven Blokker-winkels.

blokker mededeling verbouwing mei 2016

Op Facebook plaatste Ewoud de Groot een ideetje voor de restyling van de de gevel (geen neo-Zaans).

blokker restyling

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Mark Damman

  Over inspiratie gesproken. Een jaar geleden hebben we voorgesteld om de gevel echt Zaans Groen te maken. Maar mede door de situatie waarin Blokker verkeert kregen we daar niet de handen voor op elkaar. Wel jammer, want een verticale tuin is een uniek verschijnsel en ook nog goed voor de stad.

  http://www.slideshare.net/secret/aAu3Ai6Yo1ZHXA

  • Rob

   Moest toch even je link lezen voordat ik door had wat je bedoelt. Zaans Groen bestaat namelijk niet. De effen kleur waarin Zaanse poppenhuisjes geschilderd worden is een verzinsel van de 20e eeuw. In vroeger tijden waren huizen eerder geschilderd in een bonte mengeling van kleuren, net wat er toevallig voorhanden was. Maar jij lanceert met een verticale tuin een echte groene gevel. Het ziet er verrassend uit op de sheet. Probeer het idee eens aan C&A te verkopen, want die gevel ziet er na de verbouwing echt niet meer uit.

   • Mark Damman

    Bedankt voor de suggestie, maar ik vermoed dat ik er bij de C&A ook niet de handen voor op elkaar krijg. Al hebben zij wel de eerste co2 neutrale winkel van Duitsland gerealiseerd. Maar er zijn vast nog andere plekken waar het kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *