Aan wie denk je als je een acteur nodig hebt voor een hysterische Sing-Along Musical over jezelf durven zijn, een gebroken gezin, travestie en kraken? Nou?

Bij ons popten een hoop mensen op, maar burgemeester Hamming zat daar niet bij. Toch is hij door Ammes Brandenburg van De Zaanse Theaterschool gecast voor een rol in BLOND.

Hamming zal in de huid van een burgemeester kruipen en dat lijkt een eitje, maar dat is het niet. De burgemeester in BLOND is namelijk een eitje en dat is Hamming niet.

Om Hamming te kunnen zien schutteren schitteren moet je wel nog even geduld hebben: 9 mei 2020 wordt het stuk twee keer opgevoerd, in de middag en in de avond.

Over BLOND

Het gaat om een reuzeproductie van de Zaanse Theaterschool waar meer dan 100 leerlingen aan mee zullen doen, aangevuld met helden als Wivineke van Groningen (O.a. koningin Wilhelmina in Soldaat van Oranje) en Bruun Kuijt ( o.a. Flodder/Baantjer) en Ferry de Ruiter.

Het verhaal, geschreven door Ammes Brandenburg, gaat over 2 kinderen die ‘anders’ zijn. In hun truttige dorp en door hun verschrikkelijke ouders worden ze niet geaccepteerd. Maar uit het niets komt opeens een groepje zonderlingen de boel eens even flink opschudden in het dorp. De kinderen voelen een enorme klik met dit bonte gezelschap. En dan besluit de burgemeester om zich er ook mee te gaan bemoeien.

De hele productie wordt opgebouwd met kracht, inbreng en inspanning van ouders, vrienden, kennissen, opa’s en oma’s… de decors, kostuums, de posters. Om het financieel mogelijk te maken wordt binnenkort een crowdfunding gestart.