Twee kanoërs genoten vrijdagochtend van het mooie weer op de Ringvaart van de Wijdewormer. Aan de zijkant van de Ringvaart zagen ze tot hun verbazing een auto drijven.

De mannen alarmeerden direct de huldpdiensten. Politie, brandweer(duikers), twee ambulances en een traumahelikopter spoedden zich rond 08.00 uur naar de Westerdijk in Wijdewormer.

Omdat de kans bestond dat er nog personen in de auto zaten werd er door duikers ruim een half uur in het water gezocht.

De eigenaar van de auto werd door de politie thuis aangetroffen. Hij stelt dat zijn auto zonder zijn medeweten is meegenomen. De politie laat weten dat dit is gebeurd aan de Treilerstraat in Zaandam, in de vroege uren van vrijdag 31 mei. Mocht je iets opvallends of verdachts hebben gezien, dan zou de politie dat graag horen via 0800 – 8844.

Bergingsbedrijf Van der Eng komt de auto uit het water takelen. Daarvoor werd een gespecialiseerd duikbedrijf ingeschakeld. Even na 12.00 uur stond de auto weer op de kant, maar helaas kan deze als verloren worden beschouwd.

Onder een slideshow met zeven foto’s van de bergingswerkzaamheden (klik op pijltjes of swipe):

De bocht van de Noorderweg naar de Westerdijk was tijdelijk afgesloten voor verkeer. Rond 09.00 uur is de weg weer vrijgegeven. Het bergen van de auto gebeurde vanaf de Engewormer.

Door: Michel Schermer