In de nacht van zaterdag op zondag – 4 februari – is omstreeks 03.15 uur een BMW uit de bocht gevlogen op de N246 in Westzaan. De twee inzittenden zijn beiden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Een positieve blaastest wees uit dat de bestuurder te veel had gedronken.

De auto reed vanuit de richting van Wormerveer richting de A8, maar heeft de bocht naar de oprit niet gehaald. De bestuurder raakte in de bocht vermoedelijk de macht over het stuur kwijt. De auto heeft eerst een betonblok geramd, vervolgens ging een paal met bewegwijzering omver en daarna werd een paal van het verkeerslicht geraakt. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een volgend verkeerslicht. De klap is zo hard geweest dat er van de voorzijde van de auto weinig meer over is. De velg ging helemaal aan diggelen. Een deel van de velg met remschijf en remklauw was zelf tientallen meters verderop op het wegdek terecht gekomen.

De bestuurder van de BMW werd nagekeken in de ambulance en mocht even later weer uitstappen. Vanwege een positieve blaastest moest hij bij de politie instappen en moest hij mee naar het politiebureau. De andere inzittende werd ook nagekeken in de ambulance en moest voor controle mee naar het ziekenhuis. Omdat beide inzittenden geen gordel droegen is er na overleg met een arts in het ziekenhuis besloten dat de bestuurder toch ook voor controle naar het ziekenhuis moest. De bestuurder was al naar het politiebureau gebracht om daar nogmaals te blazen. Hij wordt door de politie naar het ziekenhuis gebracht.

De auto heeft flinke schade opgelopen bij het ongeval en is total loss. Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de auto opgehaald. Tijdens de berging was de oprit van de N246 naar de A8 afgesloten. Er komt een monteur om de spanning van de paal af te halen. Op een later moment zal alle schade weer hersteld moeten worden.

Bijdrage door Michel Schermer