Bol klopt Sagan!

Dat er niet alleen in Italië maar ook Californië een wielerronde werd gereden was ons eerlijk gezegd ontgaan. Na het afstappen van Tom Dumoulin hebben we het hardfietskijken even op een laag pitje gezet.

En de sportredactie van De Orkaan had ook de naam Cees Bol niet scherp op het netvlies. Maar beiden bestaan. Sterker nog, Bol (Zaandam, 27 juli 1995) won de laatste etappe van Ronde van Californië. En niet zomaar: hij klopte de vermaarde Peter Sagan in de sprint.

Bol fietst net als Dumoulin voor Sunweb. De Zaandammer houdt volgens de tekst van website van barbeque, rondhangen en poolen (en kan dus erg hard fietsen).

De foto boven is van de website van Sunweb, bij Eurosport vonden we dit filmpje van zijn “eerste grote zege” aldus de sportzender. (even op het vierkantje rechtsonder klikken voor ‘fullscreen’)

 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Rienk Spiekstra

  Er is op dit moment een ronde in Italie. Spanje volgt later dit jaar .

 • Wendy Kind

  Prachtige overwinning van Cees Bol. Al verwarren de verslaggevers in het filmpje hierboven de overwinnaar met zijn teamgenoot Max Walscheid. Maar het was toch echt Cees die Sagan versloeg. Walscheid kwam zo’n tien minuten later pas over de finish.
  Ook de Amerikaanse verslaggevers gingen de fout in. En die worden in dit filmpje genadeloos afgestraft 😉
  https://www.instagram.com/p/BxsZLyrhykJ/?igshid=nefdn9tzn8f5

 • Bert Schaap

  Gefeliciteerd Cees, maar iedereen weet of wist eigenlijk,dat Sagan het afgelopen voorjaar geen schaduw van zichzelf was. Renners hebben zelden een heel lange periode pieken. Zo rijdt je in de roze trui, een dag later moet je minuten lossen op een berg…

  • Bruce Latham

   De zaanse positiviteit, prachtig. Vier je successen maar niet, gaat vanzelf wel weer over en voor je het weet zit je terug in de middelmatigheid. Sagan mag in betere vorm hebben verkeerd ooit, maar rijden nog 100 andere beroepsrenners rond die maar al te graag hadden gewonnen. Dat je net als broekie (in wieler begrippen) van begin 20 dan weet te winnen vind ik maar knap.

  • Wendy Kind

   Stukje relativering van Bert Schaap. Fijne dag verder, Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *