Boom-vandalen op de camera? Dat zou best eens kunnen…

De vernieling van twee net aangeplante bomen in de recent opgeleverde Westzijde leverde een stroom van woedende reacties op, zowel op onze website als op Twitter en Facebook. Er werd over zware straffen, werkkampen en hoge boetes gerept, “Blijf toch met je poten van een andermans spullen af” vatte het wel samen.

Bij veel reacties werd over camera-toezicht en beelden gevraagd, “camera’s zeker nog niet geplant” merkte een lezer op. Maar dat laatste is niet waar. Er staat wel degelijk een camera aan de Westzijde tegenover de Vinkenstraat.

De politie zegt desgevraagd dat er eerst aangifte gedaan moet worden door de gemeente, zij hebben immers de bomen geplant en het is dus hun eigendom dat vernield is. Vervolgens zal de politie die beelden “zeker gaan uitlezen” aldus de woordvoerder van de politie.


UPDATE: Vandaag (12 maart 2018) gaat de gemeente Zaanstad aangifte doen


Wij hebben voor de zekerheid de gemeente ook nog eens gemaild, maar omdat ze de bomen al weg hebben laten halen, gaan we er vanuit dat er aangifte zal worden gedaan. Daarnaast hebben we contact opgenomen met wijkagent Michel van Kessel, ook hij stelt dat er eerst aangifte moet worden gedaan. We houden onze lezers op de hoogte.

Hieronder de positie van de camera (pijl) en de twee bakken waar de bomen afgebroken zijn (ster)

Hieronder de afgebroken boom later op de zaterdagmiddag, de bomen zelf waren inmiddels afgevoerd.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jaap

    Dus de politie onderneemt pas actie wanneer er aangifte wordt gedaan ?
    De politie doet dus niets als ze toevallig langs rijden en de vernieling zouden zien ? Eerst wachten op de aangifte ?
    Geloof niet dat ik dit helemaal snap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *