Woensdagmiddag – 8 november – omstreeks 13.30 uur vond er een botsing tussen een auto en een vrachtwagen plaats op de Provincialeweg N203 in Krommenie.

Het ongeluk gebeurde net voorbij de kruising met de Iepenstraat. De Volkswagen reed op de linkerbaan de vrachtwagen voorbij. De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat de bestuurster van de Volkswagen richting aangaf en vervolgens meteen naar rechts reed. De vrachtwagenchauffeur heeft nog geprobeerd om te remmen, maar een gewicht van 30 ton komt niet zo snel tot stilstand.

De auto zou eerst de voorzijde van de vrachtwagen hebben geraakt en vervolgens in de vangrail terecht zijn gekomen. Daarna heeft de vrachtwagen de auto nog zo’n 8 meter langs de vangrail geduwd. De bestuurster van de Volkswagen is in de ambulance nagekeken en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Dat auto heeft aanzienlijke schade en kan als verloren worden beschouwd. Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de auto opgehaald. Tijdens de afhandeling van de schade was de rechter rijbaan gedeeltelijk afgesloten. Hierdoor liep het verkeer vanuit Wormerveer in de richting van Uitgeest behoorlijk op. De vangrail zal op een later moment moeten worden hersteld.

Bijdrage door Michel Schermer