Bouw Slinger vertraagd

De bouw van de Slinger, de nieuwe fietsverbinding van de Houtveldweg naar de spooroverbouwing bij station Zaandam, is vertraagd omdat een vrachtauto een stalen constructie boven de weg kapot heeft gereden.

Volgens de planning zou het fiets- en voetpad dit voorjaar klaar zijn. Hoeveel later het wordt is nog niet bekend.

Het autoverkeer wordt vanaf nu niet meer onder de constructie doorgevoerd maar rijdt via een nieuwe tijdelijke weg over het bestaande fietspad. Fietsers volgen de omleiding zoals deze er nu al ligt.

Het ongeluk gebeurde op donderdag 14 februari toen een vrachtwagen tegen een hulpconstructie van de Houtveldweg aanreed. De schade is zo groot dat de constructie opnieuw moet worden opgebouwd.

De vrachtwagen kwam terecht tegen de onderkant van de hulpconstructie waardoor een deel van de stalen constructie is omgebogen en verschoven.

De gemeente onderzoekt hoe deze aanrijding heeft kunnen plaatsvinden. De gemeente had diverse maatregelen genomen om bestuurders te informeren. Namelijk via verkeersborden, de inzet van verkeersregelaars en een waarschuwingsbalk hangen waar de te hoge vrachtwagens tegenaan kwamen.

Verwacht werd dat de spooroverbouwing en de fietsenstalling in het najaar van 2019 klaar zijn. De Slinger zou dit voorjaar al klaar zijn. Maar die deadline wordt waarschijnlijk dus niet gehaald.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *