Belastingkantoor foetsie

We schreven al eerder over de laatste resten, voorzichtige sloop, over de zee van licht, over de vleermuizen, en in 2016 al over de plannen die dus een beetje uitliepen. En nu dus over de lege plek.

Hier komt het plan De Heldin / De Stelling achter het station aan de Houtveldweg in Zaandam, het wordt hoogbouw met zo’n 450 woningen.

De foto is genomen vanaf het fietspad dat wij ‘De Haarspeld’ noemen maar in werkelijkheid De Slinger heet. Als alles klaar is, zal het pad hier geen bocht meer maken maar rechtuit langs de woontorens lopen (althans, dat is beloofd).

We maakten een chronologische slideshow.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • louis dirksen

  Goeie ouwe belastingkantoor. Bossingschaaf. Je kon nog gewoon naar binnenlopen; de belastingmedewerkers waren vriendelijk en niet onkundig. Argumenten die hout sneden werden welwillend bezien.
  Ooit kwam ik met een aftrekpost onder giften met een gift die ik virtueel had gedaan. Ik had afgezien van een fiscaal vrijgestelde beloning. Werd na enig heen en weer gepraat geaccepteerd. Uiteraard voerden daarna de overige twintig vrijwilligers dit ook op. Succes. Het werd naderhand in de wet opgenomen.
  Eén belastingambtenaar bleek een taaie rakker. Het werd een gang naar de Belastingkamer alvorens erkend werd dat Oostzaan al 50 jaar geen station meer had. Alles uit de tijd dat men het daar aan de Bossingschaaf gewoon al makkelijk deed, zonder een nietszeggende en alles verhullende leus dat het leuk zou zijn……

  Kom daar nu eens om. Ik weet niet eens of je nog zomaar een belastingkantoor kan binnenwandelen, laat staan of er deskundigen zitten. De behulpzaamheid is niet meer te checken. En contact krijgen met een mens van vlees en bloed of gewoon even bellen? Het is mij de laatste jaren niet meer gelukt.

  Toen ik in Zweden mijn eerste aangifte (2002) moest doen kreeg ik een aan twee zijden voorbedrukte aangifte op A4 formaat. In duplo. Als het klopte mocht je het unicaat afscheuren, ondertekenen en opsturen. Het duplicaat mocht je houden. Als iets niet klopte mocht je het bedrag met rode pen veranderen. Alles voorgedrukt. Waarom kon dat eigenlijk niet hier in Nederland?
  Nu, met Digid kan dat. Maar lijfelijk een belastingambtenaar spreken? Ik zou niet weten hoe, of je moet een door de FIOD gezochte zijn.

  In Zweden zijn vele belastingen, waaronder BTW, op gemeentelijk niveau af te handelen. Gewoon op een kantoor naast het gemeentehuis. Het is daar misschien niet leuker dan in Nederland maar zeker makkelijker……..

 • hans van rheenen

  Onderbouwing en bewijs …

  Ik hoop, dat de verjaagde belastingkantoor-vleermuizen allemaal een adreswijziging zullen/kunnen sturen en niet ergens in de buurt dakloos en uitgehongerd opgeraapt en gered moeten worden.

  Zijn deze verjaagde vleesmuizen na de uitzonderlijk hinderende verlichting (verjaging) inmiddels in de voorgeschreven “starters-kasten” ook aangetroffen, of is dit allemaal milieu-poppen-kast en veroorzaakt het voornamelijk kosten en het in het artikel genoemde tijdsverlies?

 • Karin Singeling

  Vond het indrukwekkend om mee te maken hoe tamelijk geruisloos deze sloop is verlopen, zonder overlast voor voetgangers en andere weggebruikers in onze wijk. Knap werk. Overigens zeer goede ervaring met telefonische hulp van de Belastingdienst. Professioneel, geduldig, vriendelijk. Soms wel even in de wacht, maar dat was het mij zeer waard.

 • Frits Krom

  Dus de nieuwbouwplannen dragen de naam “heldin”? Welke heldin dan? En wat heeft ze voor buitengewoons gedaan, en wanneer?

 • Piet Zwikker.

  Ooit nog naar het belastingkantoor aan de gedempte gracht geweest, ik dacht zelfs nog cash iets betaald. . Daarna jaren later het belastingkantoor aan de van Goghweg, ook nog eens geweest .Het kantoor wat net gesloopt is ben ik nooit geweest. Maar onlangs nog de belastingtelefoon gebeld. Wel een 15 minuten wachttijd, maar daarna door een aardige mevrouw keurig al mijn vragen beantwoord .

 • J.L. Koppenol

  Had die boom nou niet behouden kunnen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *