Bouw van 42 appartementen aan de Vinkenstraat

Een doorgangsstraat voor bussen, de achterkant van winkels, een rommelige verzamelplek voor containers.

De Vinkenstraat is op het eerste gezicht geen parel. Maar daar wordt aan gewerkt.

Naast Het Fietsenpakhuis heeft de gereformeerde kerk een lege plek achtergelaten en het gebouw daarnaast, op nummer 40 (de oude Kwik-Fit), is rijp voor sloop. In 2016 zal er op dit perceel worden gestart met de bouw van een wooncomplex van 42 appartementen.

Schermafbeelding 2015-06-25 om 09.23.28Het motto van Nunc ‘Vanuit de ondergrond van het verleden, bouwen aan een gebouw dat staat in de toekomst.’ wordt in dit project zichtbaar.

“We gebruiken voor de nieuwbouw dankbaar deze ondergrond van het verleden; het grote volume van de kerk met het terugliggende bijgebouw herken je in het vijflaagse bakstenen hoofdvolume met het inverdan geplaatste zwarte houten pakhuis. Aan de westkant sluiten we met een lager rijtje van drie woningen aan op de woning van nummer 38.”

Er is nog een lijntje met het verleden. De architect woonde boven garage Kwik-Fit in de jaren ’90. Toen zat Famiri, Surinaams/Antilliaans ontmoetingscentrum, in de oude gereformeerde kerk ernaast. In de zomer werd hij regelmatig door de live-klanken van Trafassi van het terras geblazen.

De hele projectomschrijving vind je hier.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *