Bouwen bij De Boorder (Hogendijk, Zaandam)

Naast de fietsenwinkel van Siem De Boorder aan de Hogendijk in Zaandam komen negen appartementen. De garage naast de winkel en een deel van de showroom worden verbouwd tot appartementencomplex.

De fietsenwinkel blijft gewoon op de Hogendijk 114. Bij het deel daarnaast wordt de fundering hersteld. Op de begane grond aan de achterkant van de dijkwoning komt ook een showroom.

Aan de Hogendijk is de afgelopen jaren flink gebouwd. Vooral aan het begin (hoek met Czaar Peterstraat) zijn of worden panden die vroeger een zakelijke of andere niet-woning-bestemming hadden (Chow Chow Bar, Speeltuinvereniging Het Westen, kapper Ruud de Boer) omgezet naar appartementen. Ook kwam er nieuwbouw op de voormalige Monettuin. In het pand op de hoek (RAAZ/Lembas) komt een hotel.

Parkeren is bij de meeste nieuwbouw niet voorzien. In de buurt komen ook de hoogbouw aan de Houthavenkade (ruim 700 woningen), waarschijnlijk waterwoningen (en horeca) bij de jachthaven Dukra, en nieuwbouw op de kop van het Zaaneiland (120 woningen). Ook daar zijn beperkt (of geen) parkeerplekken gepland.

Volgend jaar viert de winkel het 60-jarig bestaan als we goed zijn ingelicht.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Marre Amsen

    Het artikel klopt niet. Wij zijn al een jaar trotste eigenaar van het pand van speeltuinvereniging Het Westen en kan jullie vertellen dat dat geen appartementen worden. Doodzonde alle Zaanse huizen die plaats moeten maken voor nieuwbouw. We zijn het juist al een jaar in ere aan het herstellen en gaan daar met z’n 2-en met veel plezier wonen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *