Bovenste beste burgemeester Meerhof,

Bovenste beste burgemeester Meerhof, zo mag ik u nu als inwoner van Oostzaan nog noemen, want pas volgende week donderdag tijdens een bijzondere raadsvergadering neemt u afscheid. 

In de Orkaan-mail kregen we een persbericht waarin wordt gemeld dat je via afscheidburgemeestermeerhof@oostzaan.nl een groet kan achterlaten, maar ik kies ervoor om het via onze website te doen.

Om met de deur in huis te vallen: ik baal ervan dat u vertrekt. En dat had ik niet direct kunnen bedenken. 

U bewoog zich iets minder soepel door het dorp dan uw voorganger. Pas ruim een jaar nadat u in januari 2015 aantrad zag ik u voor het eerst. Dat was in mei 2016 toen u het bordje van de watersnood plaatste bij de Noorderschool. 

U kwam aanfietsen, parkeerde de fiets in een hoekje van het schoolplein, haalde uw ambtsketen uit de fietstas en hing hem om. Een mooier beeld van een dorpsburgemeester heb ik nooit meer gezien. 

Daarna mocht ik u iets beter leren kennen, en ik ontdekte een integere, bedachtzame, bewogen, betrokken en oprechte burgervader zonder teflon-laag. Dat laatste is een compliment, maar het is niet persé handig als je in Oostzaan terecht komt. 

Ik wens u en ons dorp het beste voor de toekomst, maar had die toekomst van u en het dorp nog graag een termijntje samen gezien. 

Liefs van Merel Kan

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Louis Dirksen

    Hartgrondig mee eens! Behoudens het wat ongelukkig opereren rond OFC waar de Gemeenteraad ook bij zich zelf diep te rade kan gaan heeft Rob in mijn ogen vrijwel foutloos geopereerd. Hopelijk krijgen we een waardig opvolger.
    Veel succes in de verdere loopbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *