Brand in Grillroom

Donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur is er brand uitgebroken in het pand van Grillroom Amon aan de Westzijde / hoek Texelstraat in Zaandam. Bij werkzaamheden aan het dak is de isolatie tussen de muren gaan branden.

Door: Michel Schermer

De brand was eerst middelbrand, maar werd opgeschaald vanwege waterproblemen en de vele handen die nodig waren bij het slopen. Aan de achterzijde moest de brandweer slopen en binnen werd deels het plafond eruit gehaald. Aan de voorzijde werd gebruik gemaakt van zogenoemde Fognails* om de brand tussen de muren en plafond te blussen.

Niemand raakte gewond, de bewoners zijn veilig naar buiten gekomen en een van de huisdieren werd gered. Salvage komt om het verder af te handelen. De woning is voorlopig niet bewoonbaar. Of het restaurant wel of niet open kan is nog niet duidelijk.

* Een Fognail is een soort bluslans die een waternevel kan verspreiden waarmee je het vuur neer kan slaan. Op onderstaande foto wordt de fognail in de muur gebracht om z’n (haar?) werk te doen:

Met de fognail
Luchten
Amon
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Joep van Houts

    Waar is het bouwtoezicht gebleven? In dit pand en het pand er tegenover (hoek Westzijde-Texelstr) is veel illegaal gebouwd en verbouwd. Er klopt geen donder van en de brandweer zou daar eens grondig onderzoek moeten doen. Er wonen veel te veel mensen op een te klein aantal m2 . Geen brandtrappen of andere vluchtvoorzieningen. Ben erg benieuwd naar het rapport van de brandweer. Hier is werk aan de winkel voor Zaanstad en Omgevingsdienst Noordzeekanaal ( vroeger deed Bouw-en woningtoezicht dit werk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *