Brandstichter slaat weer toe (nummer 10)

Even dachten we dat de pyromaan z’n lucifers aan de wilgen had gehangen, maar vannacht was het toch weer raak. Net na 4.00 uur sloeg de onverlaat toe op het Lijns Tewisz Roggeplein in Zaandam. 

De toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat een geparkeerde auto tot op ’t karkas uitbrandde. 

Het werkgebied van de brandstichter spitst zich toe op het centrum van Zaandam ten oosten van de Zaan. Er gingen inmiddels 13 auto’s in rook op, bij 10 branden. De voorlaatste dateert van 27 september, dat was op de Prinsenstraat in Zaandam. Een deel van de auto’s had een buitenlands kenteken.

Op ons kaartje onder de foto staan alle branden sinds eind juli 2022. (In heel 2021 waren er 22 autobranden in heel Zaanstad.)

Omdat het er sterk op lijkt dat de pyromaan verantwoordelijk is voor deze brand, was de politie ook op het plein. Zij deden onderzoek in de buurt en dat zullen ze vandaag voortzetten. 

Bij een eerdere brand gaf de politie een signalement:

Het betreft een man van rond de 18 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, slank postuur, opgeschoren baardje, gekleed in een lichtkleurig jack, zwarte broek en witte gympen.

Als je iets gezien hebt, iets weet of in het bezit bent van relevante camerabeelden meld je dan bij de politie 0900-8844.

Brandweer bij uitgebrande auto

Door: Merel Kan en Piet Bakker

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *