Vannacht rond 4.15 uur was het weer raak. In Zaandam brandde een auto uit. Er wordt uitgegaan van brandstichting.

Het ging om een taxi die geparkeerd stond aan het Thijssehof. Buurtbewoners waren wakker geworden van geknal en zij namen poolshoogte. De gealarmeerde brandweer was er razendsnel, maar voor de auto was het te laat. Een andere auto raakte ook beschadigd.

Sinds eind juli gaat Zaandam gebukt onder een golf van autobranden. er wordt daarbij uitgegaan van één dader. Het gaat inmiddels om 15 auto’s die in rook opging of ernstig beschadigd bij 12 branden. Tien branden waren in Zaandam Centrum Oost (Rosmolenbuurt, Zuiddijk, Burgemeestersbuurt). Twee branden – waaronder de laatste twee in Poelenburg en Hoornseveld. Een deel van de auto’s had een buitenlands kenteken.

De politie gaat ook bij deze auto uit van brandstichting. De plek is afgezet en vandaag wordt er verder onderzocht.

Op ons kaartje onder de foto staan alle branden sinds eind juli 2022. (In heel 2021 waren er 22 autobranden in heel Zaanstad.)

Bij een eerdere brand gaf de politie een signalement:

Het betreft een man van rond de 18 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, slank postuur, opgeschoren baardje, gekleed in een lichtkleurig jack, zwarte broek en witte gympen.

Als je iets gezien hebt, iets weet of in het bezit bent van relevante camerabeelden meld je dan bij de politie 0900-8844.

Onder het kaartje met de autobranden van de laatste maanden in Zaandam.