Brandweer grijpt in bij krot Oostzijde

De brandweer moest eraan te pas komen om ervoor te zorgen dat voorbijgangers op de Oostzijde niet geraakt werden door vallende dakpannen die van een totaal verkrot huisje naar beneden kwamen.

Het bouwval staat op de hoek van de Oostzijde en de Zwaardemakerstraat en is al met bouwhekken afgezet.

Voor Zwaardemakerstraat 1 (bouwjaar 1898) is een sloopvergunning verleend.

Een bijdrage (inclusief foto) van Gulben Pamir.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Halina François

  Tja,waar is de eigenaar ? Gemeente ga er eens achter aan .Dit staat al tig jaren te verkrotten.Armoedig aanzien v d straat !

 • Yede Bruinsma

  1898 dus best op leeftijd maar kan stadsherstel Amsterdam het niet ook appen dan ?

 • Oliver de Wit

  Toch erg zonde dat het nooit door iemand geadopteerd is.

  Wij zijn in de Zaanstreek komen wonen in een huis met vergelijkbare leeftijd, en hebben het stap voor stap gemoderniseerd — nu alles dubbelglas, nieuw geïsoleerd dak, kunststof kozijnen & deuren in originele Zaansgroene kleur.

  Het was een avontuur, maar dubbel en dwars waard, zowel financieel als qua karakter van de woning. Voor mijn huidige hypotheek + bouwdepot koop je in de regio momenteel echt geen nieuwbouwwoning.

 • Nico Kuilman

  Er staan wel meer krotten aan de oostzijde een eindje verderop houten bouwval.

 • Het is een schandaal dat nu de 2e projectontwikkelaar (1e ging failliet) niet door de gemeente Zaanstad tot de orde kan worden geroepen om binnen een wettelijke termijn tot het indienen van een ontwikkelingsplan kan worden gedwongen .
  Daardoor zitten wij al vele jaren tegen een onontwikkelde rimboe aan te kijken.De gemeente beroept zich op onmacht, te gek voor woorden. onteigenen graag !!! en huizen bouwen zo snel als het kan.

 • Anita van der Zee

  De oude werkplaats van Bouwbedrijf Kakes is ook een bouwval en daar zitten al jaren krakers in. Zo staan er nog meer bouwvallen in de Oostzijde. My Home zou ook zo snel gesloopt worden maar er gebeurt niets. Het duurt allemaal een eeuwigheid.

 • Marijke Blokland

  Mijn zus heeft in het huisje gewoond en het was schattig. Ze is bijna 11 jaar terug overleden en wij hebben het huis toen verkocht.

 • Gre Luttik

  Misschien een Hazenleger ervoor in de plaats? Lekker hoog en breed. Zaanstad heeft hele leuke projecten, hoor. En allemaal zo héérlijk om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *