Grote brand Oostergouw, twee medewerkers naar ziekenhuis 🎥

Gisteravond – 25 mei – werden er bedden naar buiten gereden wegens een grote brand (een ‘Zeer Gr. Br’) in verpleeghuis Oostergouw. 

De brandweer en alle hulpdiensten rukten met meerdere voertuigen uit naar het verzorgingscentrum aan de Koningin Julianaweg in Zaandam.

Er is direct opgeschaald naar ‘Grip 1’.  Dat betekent dat meerdere hulpdiensten betrokken zijn en moeten overleggen. 

UPDATE: Volgens de Veiligheidsregio ging het om een brand in tuinmeubelen. Door de brand is er veel rook naar binnen gekomen. Twee medewerkers van het verzorgingshuis worden ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze last van de rook ondervonden. Familie van bewoners konden zich melden bij de politieafzetting op de Koningin Julianaweg ter hoogte van het tankstation op de kruising van Zuiderzee. De bewoners zijn elders in het complex opgevangen.

Rond 23.45 was de brand bedwongen. De brandweer heeft daarna geventileerd en koolmonoxide gemeten. Familie kan zich daarna ook melden bij de hoofdingang. Om 01.39 uur (vrijdag 26 mei) meldde de Veiligheidsregio dat het pand weer kon worden overgedragen aan de zorginstelling zelf.

video: Katja Zwart
.
.
.
Foto: Katja Zwart
Deel dit artikel:

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *