Brandweerman* (“ideale schoonzoon”) Bas helpt beroofde Laura

In de nacht van zaterdag 9 mei fietste de net 19-jarige Laura na het vieren van haar verjaardag naar huis. De feestelijke avond eindigde in een nachtmerrie. Laura werd beroofd door enkele mannen. Met een gat in haar kin, losse tanden, schaafwonden en een gekneusde arm werd ze achtergelaten.

Na de overval werd ze gevonden door een onbekende die haar met zijn EHBO-set oplapte, haar wonden verzorgde en haar naar het ziekenhuis bracht. Nadat ze een tetanusprik heeft gehad en weer “in elkaar gelijmd” was, heeft hij haar naar huis gebracht.

Wie hij was, wist Laura niet. Ze had alleen opgevangen dat hij in Wormerveer woonde en dat hij uit Assen kwam. Bovendien had hij – althans dat dacht ze – dat hij een militair uniform aan had. Daar werd uit afgeleid dat uit de kazerne in Assen kwam.

Via Facebook en Twitter werd de oproep verspreid.

De Orkaan zette het op de Facebook-pagina van Je bent Zaankanter als… Het bericht werd ruim 400 keer gedeeld, het leverde tientallen reacties op.

Op Facebook werd al snel duidelijk dat het om Bas Luten uit Wormerveer ging, geen soldaat uit Assen zoals RTV Drenthe vaststelde, maar een *brandweerman uit Wormerveer.

* Bas is dus geen brandweerman, of “geen brandweerman meer” of “vroeger lid van de jeugdbrandweer”; een ex-jeugdbrandweerman… maar hij heeft natuurlijk gedaan wat iedereen in zo’n geval zou moeten doen: de helpende hand toesteken!

Een greep uit de reacties: “een held!”, “de ideale schoonzoon”, “Die prachtkerel verdient een dikke zoen”, “Hulde”, “kanjer je verdient een lintje” en “gelukkig zijn er nog echte kerels zoals Bas”.

Deel dit artikel:

4 reacties op Brandweerman* (“ideale schoonzoon”) Bas helpt beroofde Laura

  1. romy schreef:

    Het is geen brandweerman uit Wormerveer. Hij woont daar maar zit niet meer bij de brandweer. We kenen hem wel maar hij zit er niet meer bij. Hij heeft de kleding zelf gekocht. Een nep brandweerman! !!

  2. Isa schreef:

    Lekker belangrijk Romy….. Wat hij heeft gedaan is een top daad! Jij zal het maar geweest zijn die daar lag…. Heel kinderachtig om hier zo te reageren op zijn heldendaad!

  3. Arend de Zwart schreef:

    En bovendien blijkt het ook een fietsendief te zijn!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *